16-02-12

Verhoogde kinderbijslag

Hallo, lang geleden weer.

Ik wil toch weer eens een woordje kwijt over de verhoogde kinderbijslag. Noem het een clowneske bedoening en volgens mij zijn we dan uitgepraat. Velen stellen zich de vraag waarom er de afkeuring werd beslist. Tja, wie weet het hé. Ik heb het in ieder geval opgegeven. Ik stel mijn zoon niet meer bloot aan al die zever die erbij komt kijken. Zoon is ondertussen 16 jaar en haat het als anderen over zijn autisme praten. Op dat kwartiertje controle onderzoek, wat men al onderzoek kan noemen, gaan ze een beslissing nemen over hoe zelfstandig hij wel is, hoe hij communiceert en over of hij vriendjes heeft. Natuurlijk heeft hij vriendjes in zijn hoofd, al waren het maar diegenen die hem alleen maar pesten. Wie met een kind en deze handicap leeft, begrijpt maar al te goed wat ik bedoel. Waar zijn al die jaren van ons vechten tegen de bierkaaien? Van ons leren omgaan met deze handicap en leren begrijpen ervan? Al die soms moeilijke jaren van een diagnose stellen, ouderbegeleiding, de wachtlijsten van scholen, thuisbegeleiding en noem maar op. Het verdriet en het verwerken, aanvaarden van ons kind is anders?

Naar welke school gaat je kind mevrouw? Naar een type 7? Neen, want er is een wachtlijst van een aantal jaren. Dus uw kind gaat naar een type 8 school? Noteert, type 8...  Sociale dienst van de mutualiteit legt uit: Tja erg maar als je kind op een type 7 school zit dan heb je meer kans op verhoogde kinderbijslag....

Aantal jaar later, andere controledokter. Naar welke school gaat je kind mevrouw. Een type 7. Eindelijk na een aantal jaar wachtlijst kon hij er eindelijk terecht. Welke opleidingsvorm mevrouw, ovi1 of ovi3. Ovi 3 dokter. ...

Kan hij zwemmen? Kan hij fietsen? Kan hij zijn veters knopen? Heeft hij vriendjes? Kleed hij zichzelf zelfstandig? Kan hij lezen? Zoja, lees dit eens even voor. Dit laatste gebeurde een jongen van 13. In mijn hoofd denk ik dan, ahja dat zal zijn ivm begrijpend lezen.  Nee hoor er werd nooit gevraagd na het lezen wat hij had begrepen uit het tekstje.

Heeft u het dossier gelezen dokter? Nee, als ik al die dossiers moet lezen, dat gaat niet hoor. ?????

Ooit bij een oorarts die dan moest vaststellen of zoon wel degelijk naar een type 7 school kon. Mevrouw, de diagnose van uw zoon dateert van 2OO8, misschien moet u terug. Tja oorarts, autisme heb je voor de rest van je leven, een handicap die niet verdwijnt met de jaren. ?????

Zoon zei geen goeiedag bij het verlaten van de doktersruimte, keek de dokter niet aan en werd een onbeleefd kind genoemd. ?????

Mevrouw, in het verslag hebben we wat overdreven daar het dient om verhoogde kinderbijslag aan te vragen. ?????

Een boek op zich kan men schrijven.

Zoals gezegd, geef ik het op. Ik ben trots op de weg die mijn zoon en ik hebben afgelegd. Als ik mijn zoon meer lastig val met de doktersbezoeken, het onderweg zijn, de wachttijd in de wachtzaal, de flauwe kul eens daar binnen, wel dan mogen ze hun aalmoes houden. Ik noem het een aalmoes daar we zoveel moeite moeten doen om dan toch nog afgekeurd te worden.

Daarbuiten geldt voor mij: EERLIJK DUURT HET LANGST!

Dat zijn ze niet in een verslag, in een controleonderzoek, in het toekennen van...

De raad die ik kreeg van bepaalde instanties was ook nog: Bereid uw kind niet voor op het controleonderzoek anders gaat het zich voorbeeldig gedragen daar het weet wat te verwachten... ????

Tja, men doet ermee wat men wil maar ik deed het wel om te vermijden dat zoon in een crisis zou belanden onderweg naar het onbekende, onverwachte...

Voor diegenen die het nog wel aanvragen, veel succes! 

Even vertellen dat dit mijn gevoel hierbij is. Ik versta maar al te goed de mensen die wel de verhoogde kinderbijslag aanvragen. Ook ik heb het meermaals aangevraagd. Ik heb gewoon geen zin meer in het hele clowneske gedoe...

10:42 Gepost door onbegrijpelijke buitenwereld in Autisme | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Kijk eens op de site van SVB (sociale verzekeringsbank) of je in aanmerking komt voor TOG regeling of mantelzorgcompliment?

Ik heb een dochter me Asperger (nu 15 jaar) en loop al tig-jaren tegen allerlei zaken zoals o.a. de regelingen, wetgevingen, scholing, hulpverlening etc. aan. Weet dus hoe je je voelt. Succes ermee.
Agnes

Gepost door: Agnes | 08-06-12

Kijk eens op de site van SVB (sociale verzekeringsbank) of je in aanmerking komt voor TOG regeling of mantelzorgcompliment?

Ik heb een dochter me Asperger (nu 15 jaar) en loop al tig-jaren tegen allerlei zaken zoals o.a. de regelingen, wetgevingen, scholing, hulpverlening etc. aan. Weet dus hoe je je voelt. Succes ermee.
Agnes

Gepost door: Agnes | 08-06-12

Het is zeer triest dat de wereld op zoek naar de Auitstic persoon als ze zijn van andere planeet, als aliens. Maar het is goed om te weten dat je je kind heel goed hebben opgevoed. Echt bedankt voor het delen van uw mening over het. Dank u.

Gepost door: online cloud storage | 18-03-14

De commentaren zijn gesloten.