23-02-11

zak chips

Weer problemen met die leerkracht waar men onmondig zou moeten zijn in de lessen. Nieuwe poging denk ik om de klas onder de duim te houden is o streepjes sparen en dan krijgt de klas een zak chips als beloning. Heeft er iemand 5 streepjes dan geen chips voor de klas. Wie krijgt er om de haverklap een streepje denk je? Inderdaad zoonlief. Hoe hard hij ook zijn best doet in die les, blijkbaar is hij toch steeds de pineut. Erg is dat hij echt niet begrijpt waarom hij een bepaald streepje kreeg. Na al de verhalen over die leerkracht kunnen we niet anders denken dan dat die leraar, zoals men dit placht te zeggen, een pik op zoon heeft. Ik herinner me de ouderavond nog waar die leerkracht ons zei dat het moeilijk voor hem is om naar zoon toe positief te kijken. Zo vertelde ik al dat zoon zich na de kerstvakantie herpakte. In de agenda waar ze dagelijks van zeer goed tot onvoldoende krijgen per les, kan je dan ook zien dat zoon erop vooruitgaat in elke les. Alleen die ene les blijft negatief. Ook op het rapport kan men zien dat het bij die ene leerkracht alleen maar negatief is. Iedere keer dat zoon van die leerkracht les kreeg, hebben we weer een avond vol met vragen en frustratie van zoon. Natuurlijk zal zoon de 5 streepjes behalen en zal de klas dan door hem geen zak chips krijgen, dat is voorspelbaar in deze situatie. Begrijp me goed! Niet omdat zoon die streepjes wil behalen, hij zal ze wel krijgen. Thuis blijven we erop drukken dat hij erover moet praten met zijn mentor of een andere leerkracht waar hij zich goed bij voelt. Hij vraagt zich af wat dat gekort is en zwijgt op school. Hij vraagt zich dikwijls af wat hij nu weer verkeerd deed in die les. Hij vraagt zich af hoe hij zich dan wel zou moeten gedragen in die les enz. Thuis luisteren we naar zijn verhaal na die lessen. Thuis weten we ook dat die leerkracht niet op de juiste weg zit naar zoon toe. Thuis zeggen we dat we allemaal wel zo een leerkracht hebben gekend. Spijtig genoeg is zoonlief daar niet mee geholpen. Misschien moet die leerkracht maar les geven aan mensen met een rits in hun mond die hij kan opendoen wanneer het hem belieft? De rits van zon zou nooit meer opengaan denk ik!

De dagen dat hij die leerkracht krijgt, voelt zoon zich niet goed en wil dan liever niet naar school. De moed zakt hem in zijn schoenen bij de gedahte aan die lessen...

07:56 Gepost door onbegrijpelijke buitenwereld in Autisme | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Het lijkt wel of dit verhaal over mijn zoon gaat,wij maken net hetzelfde mee?

Gepost door: Mathijs Martine | 17-03-11

Ik vind dit erg te horen !
volg je zoon gewoon onderwijs of aangepast onderwijs ?
Mijn dochter krijgt Gon-begeleiding en chapeau voor de school ! De school doet er alles voor om mijn dochter zo goed mogelijk te helpen.
Deze leerkracht hoort niet thuis op een school !
We leven niet meer in de middeleeuwen he !!!
Ik zou die leerkracht eens krachtig de les spellen :)))

Gepost door: Debackere Christian | 20-03-11

De commentaren zijn gesloten.