12-02-11

iedereen heeft stress

 

Het is even geleden dat ik een blogje schreef. Ik heb dus veel te vertellen.

Het loopt moeilijk op school dit jaar. Ik weet niet wat het dit jaar is maar de ene stressbui volgt de andere op. Vooral bij 1 leerkracht zie ik problemen die maar niet veranderen. Moeilijk lopende lessen  zowel voor de leerkracht als voor zoonlief. Ze maken het elkaar moeilijk als ik de beide kanten hoor. Zoonlief begrijpt heel dikwijls niet waarom hij alles maar moet geloven wat die man vertelt en de leerkracht begrijpt niet dat zoonlief juist daarom een discussie aangaat. Zoonlief wordt  bij elke discussie de mond gesnoerd en wordt hoe langer hoe gefrustreerder in die les. Ik kan zien dat het vervelend moet zijn in de les dat zoonlief telkens een discussie aangaat maar ik kan ook zien dat zoonlief voor zichzelf wel een discussie moet aangaan om te begrijpen waarom die leerkracht altijd gelijk heeft. Zo heeft zoon geleerd dat men een paar honderd euro per maand kan sparen. Natuurlijk stelt zoonlief dit in vraag en begint dan over huishuur, elektriciteit enzoverder. Zelfs al was het geen 500 euro dan weet zoon ook dat niet iedereen kan sparen en vraagt zich dan af hoe je dat doet. Zwijgen is echter de boodschap in deze lessen, om het even welk onderwerp er wordt aangesneden.

 Tijdens de sneeuwperiode lag er onder het afdak geen sneeuw. De bel gaat en zoon loopt onder het afdak. Meester roept en zoon moet in de sneeuw lopen. Thuisgekomen vertelt zoonlief vol verontwaardiging dat hij in de sneeuw moest lopen terwijl er onder het afdak geen sneeuw lag. Waarom is dat nu nodig mama, schoenen nat kousen nat, voeten koud, bijna gevallen... Op de ouderavond blijkt dat dit een regel is. Men loopt in de rij en zonodig in de sneeuw om de andere rijen niet te storen. Ah mama begrijpt dit nu.Zoonlief ook? Neen, want hem is alleen gesnauwd dat hij van onder het afdak moest komen. Had hem even vriendelijk gezegd dat dit het reglement was en hij had zich erbij neergelegd, hij had er niet de hele avond over doorgezeurd...

Zoon gaat op stage drie dagen in de week, de vierde dag komt hij op school en mag mee een toets doen. Niemand had hem daarvan op de hoogte gebracht, de lessen tijdens de stage werden niet gevolgd maar toch moest hij toetsen doen. Het was blijkbaar de bedoeling dat zoon de lessen ook nog eens inhaalde na zijn stage uren. Tja, kan allemaal zijn maar als er geen communicatie is, krijg je weer eens stresstoestanden. Zo gaat het maar door en het enige wat er gebeurt is dat zoon negatiever wordt. Men noemt hem dan niet stressbestendig, vragen zich af of hij later wel het arbeidsmilieu zal aankunnen en men noemt dit voorbereiding op...

Is men misschien vergeten dat men werkt met kinderen die een handicap hebben? Is communicatie iets dat alleen verkeerd loopt bij mensen en deze handicap?

De schoolperiode voor de kerstvakantie was dus negatief voor iedereen. Het spijtige is dat men op school niet zag waar er vele dingen verkeerd liepen. Op die ouderavond sprak ik met bovenstaande leerkracht en mijn gevoel daarbij werd alleen maar negatief. Hij staat enkel voor zichzelf open, stelt zijn eisen en wil dat deze ingewilligd worden zonder er even bij stil te staan waar hijzelf misschien iets positiever kan worden. Heel die man zijn houding stond me niet aan. Op het huidige rapport is hij dan ook weer de negatiefste. Ik wil als mama gerust helpen en thuis met zoon praten over de problemen die er zijn op school, hoe hij die misschien kan oplossen en dergelijke maar ik voel als mama zelf aan dat dit toch geen verf pakt bij die leerkracht. Zoonlief heeft zich na de kerstvakantie herpakt maar ik vraag me af of dit bij die ene leerkracht van blijvende duur zal zijn.

 

08:02 Gepost door onbegrijpelijke buitenwereld in Autisme | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Dit lijkt mij toch allemaal niet gezond meer ...
Al gedacht om het CLB in te schakelen ?
Ik zou daar zeker verder aan werken, dit is te belangrijk voor je zoon.
Ze hebben het al moeilijk gewoon of niet soms ?
Hoe oud is hij ? Zit hij al op een middelbare school ?
Zit hij in een aangepaste school ?

Gepost door: Debackere Christian | 20-03-11

Dit lijkt mij toch allemaal niet gezond meer ...
Al gedacht om het CLB in te schakelen ?
Ik zou daar zeker verder aan werken, dit is te belangrijk voor je zoon.
Ze hebben het al moeilijk gewoon of niet soms ?
Hoe oud is hij ? Zit hij al op een middelbare school ?
Zit hij in een aangepaste school ?

Gepost door: Debackere Christian | 20-03-11

De commentaren zijn gesloten.