19-05-10

zo jammer

Het gaat weer allemaal wat moeilijker op school. Gisteren zijn ze met zen achten op zoonlief beginnen spugen en pesten. Zoals gewoonlijk komt zoon ht weer pas vertellen als het te erg wordt. Hij had al eens gezegd, bij het thuis komen: mama, ze hebben weer op mij gespuugd. Hups onder de douche dus. Meer maakte hij er niet van. Gisteren was hij echter volledig over zijn toeren en mocht zelfs vroeger naar huis van de school. Thuisgekomen stonden de tranen hem nog in de ogen. Weer hebben we alles er moeten uitsleuren en kregen we dan onvolledige informatie als we niet bleven doorvragen. De pesters vonden het leuk hem op te wachten bij het verlaten van de refter en te beginnen spugen op hem. Namen noemen en klappen uitdelen waren er blijkbaar ook bij want achter zijn oor is een verdikking. Mama, dat was zo plots en ik was zo boos dat ik niks heb gevoeld en niks meer weet. Een dikke pluim voor hem mag gegeven worden want hij is niet agressief geworden.

Uiteindelijk blijkt het niet de eerste keer te zijn dat diezelfde jongeren op hem beginnen spugen. Nu we weten wat er gaande is, kunnen we verklaren waar zijn humeur vandaan komt en zijn obsessie om zijn haar om de haverklap onder de kraan te steken.

Zo jammer dat een situatie altijd eerst moet escaleren vooraleer we weten wat er gaande is.

De leerkrachten doen wederom hun best om dit op te vangen maar ook daar geeft hij maar een deel informatie, waardoor ook deze mensen niet tijdig kunnen ingrijpen. Toch stel ik me na al die schooljaren, vele vragen over een speelplaats. Als we gaan kijken naar pesten en gepest worden, is dat toch wel de plaats bij uitstek. Scholen zijn onderbemand en  eerlijk is eerlijk , sommige leerkrachten doen liever hun praatje tijdens het toezicht dan toezicht te houden. Ik wil ook graag even vermelden dat het jongeren waren met leer en gedragsmoeilijkheden die deze stunt uithaalden. Een ander type dat ook op deze school gaat. Ook daar hangt weer een bijkomend verhaal aan vast...

Toen zoon in het basis onderwijs zat, type 8, was daar kind x. Een kind waar niemand iets aan te vertellen had en al pestend rondliep. Natuurlijk was zoon 1 van zijn slachtoffers. Na het basis onderwijs is kind x naar een andere school. Ook daar onhandelbaar. Hups naar een ander type school met als type, leer en gedragsmoeilijkheden. Spijtig genoeg weer juist de school waar zoon op type 7 gaat. U kan zich zich voorstellen hoe zoon zich voelde toen hij kind x daar op school zag staan. Een paar dagen later ziet hij kind Y ook op school staan. Ook kind y was in de basisschool een onhandelbaar iemand. Ook kind y loopt nu op school de richting leer en gedragsmoeilijkheden. De eerste tijd op school was dus enorm frustrerend voor hem. Kind x heeft zeker iets te maken met het pesten dit jaar naar zoon toe. X is er ook steeds bij als er onaangenaamheden zijn binnen de school. Zoon blijft dus liefst binnen spelen tijdens de speelplaats(daar is mogelijkheid toe) en dat is dan ook wat hij begin dit schooljaar van plan was. Pech, want er wordt verwacht dat ze evengoed ook buiten spelen...

Vorig schooljaar zag ik zoon alleen maar openbloeien op school. Dit jaar ligt het wat moeilijker. Hij pubert, heeft lichamelijk wat meer problemen(de voet) en de sfeer op de speelplaats is dus ook niet ideaal dit schooljaar.

Weer moet ik vaststellen dat hoe veel mijn zoon ook praat, hij eigenlijk weinig vertelt. Vandaag zou er een gesprek zijn over wat er allemaam gebeurde. We hebben er hier thuis op gedrukt dat hij alles moest vertellen. Laat ons hopen dat dit ook gebeurt. Vanmorgen zei hij: mama, ik moet alles vertellen want ik moet ook aan de andere slachtoffers denken van die pestkoppen...

08:53 Gepost door onbegrijpelijke buitenwereld in Autisme | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Triest... He bah...als ik zoiets lees wordt ik al boos,erg dat
deze kinderen altijd als eerste slachtoffer worden van die pesters,die hebben daar echt een neus voor wie ze uit kunnen kiezen.
Toevallig is ons zoontje vandaag ook geslagen in het kleedlokaal na de gym op zijn gezicht...gelukkig is hij nog wel open hierover en verteld alles tegen ons.
Maar hij is natuurlijk nog jonger dat schilt mss iets minder schaamte nog...
Ik ben meteen terug naar school gegaan,morgen wordt het met die jongen besproken die was nl. al weg...
Triest dat er altijd van die haantjes tussen moeten lopen die moeten laten zien dat ze stoer zijn en de baas van groep zijn en zo zichzelf al bewijzen hoe klein ze nog zijn al...

nou ik hoop dat het bij jou zoontje snel goed komt...en er niet teveel van lijdt(binnenvet)
probeer idd er zoveel mogelijk uit te krijgen want opvreten is niet goed....

sterkte ....Angeline

Gepost door: Angeline | 19-05-10

Het lijkt toch nooit te stoppen hé, De tranen komen in mijn ogen als ik je verhaal lees.
Heel veel sterkte van ons allen.Dikke knuffels.
Marleen.

Gepost door: Marleen | 31-05-10

"nou ik hoop dat het bij jou zoontje snel goed komt...en er niet teveel van lijdt(binnenvet) "

Ik moet dit even zeggen, ik ben een autist van 34, en herinner me de pesterijen van mijn jeugd (was net zo erg als hierboven) als de dag van gisteren. nu nogsteeds. Autisten hebben zo'n goed visueel fotografisch geheugen dat dit voor altijd herinnerd zal worden.

Praat erover met uw zoon, probeer het samen een plek te geven. ik deed dat niet, en ben op mijn 29ste voor een jaar opgenomen vanwege mijn jeugdtrauma.

Ik ben nu 34 en ik ben eroverheen, ik herinner het nog wel, maar ik heb t een plek gegeven.

Maar weet een ding, mensen met autisme zijn erg speciaal, en zijn absoluut niet ziek. het is een aanvulling dat ik autisme mag hebben en ben er nu erg trots op.
Ik woon zelfstandig, heb een eigen bedrijf en vriendin, het gaat soms moeilijk, maar ik ga ervoor.

Blijf positief, Autisme is een gift.

Dankjewel.

Peter v.M. ik heb adhd/add/pddnos/hsp.

Gepost door: Peter1975Auti | 04-06-10

Wat is eigenlijk de 'methode' om met pesters te werken? Wordt hier actief aan gewerkt?
Dit zou toch allemaal niet mogen.
Noch voor de pesters (die ook hun problemen hebben), noch voor de gepesten.
Op de school van Susette hebben ze hier echt aan gewerkt, en nu is het pestertje zelfs een van de beste vriendjes van Susette.

Gepost door: Zinzia | 05-06-10

De commentaren zijn gesloten.