06-04-10

verhoogde kinderbijslag

Er zijn toch veel reacties op de blogjes rond de verhoogde kinderbijslag. Lang wachten op invulpapieren, lang wachten op, is het goedgekeurd of niet ... Meerderen worden afgekeurd of bij een herziening zijn ze plots niet meer gehandicapt of minder gehandicapt... Heel veel klachten, alsook nog veel vragen hierrond.

Ikzelf heb ook negatieve ervaringen hiermee en wacht ook nu, nieuwe poging, nog steeds op de uitnodiging van een controledokter.

Ondertussen kreeg ik de aanvraag papieren en liet ze invullen door de dokter en de school. Enorm veel bijlagen en verslagen van specialisten alsook een bijlage door de orthopedagoge en de mentor van zoon en niet te vergeten de diagnose zelf. Ikzelf heb er ook een heel deel bijgevoegd. Een serieus pakket dus. Ik maak me echter geen enkele illusie meer daar ik al deze bewijzen eveneens de vorige keer had bijgevoegd. Na een paar stomme vragen van dat doktertje, stelde ik haar de vraag of ze het dossier wel had gelezen. Als antwoord kreeg ik dat ze daar geen tijd voor had. Op 10 minuten tijd had ze mijn zoon gebombardeerd als onbeleefd kind, daar hij haar niet aankeek en geen goeiedag had gezegd bij het buitengaan... Het dossier werd afgekeurd.

Ondertussen sprak ik allerlei diensten aan om me te informeren. Blijkbaar was het type school toen nadelig. Type 8 omdat er geen plaats was in een type 7. Als je in type 8 terecht komt, ben je dus niet auti genoeg, anders zat je wel in type 7... Een hoop flauwe kul natuurlijk en enkel te wijten aan de wachtlijsten.

Ik denk dat we allemaal wel nog meer van deze verhalen kunnen vertellen!

Het goede nieuws is dat de datum die op de aanvraag papieren staat, ook de datum is van wanneer je geld begint te trekken bij goedkeuring. Je krijgt dus de verhoogde kinderbijslag met terugwerkende kracht naar de datum van aanvraag.

Bij een herziening is er ook iets met terugwerkende kracht maar daar durf ik me niet over uit te spreken.

Eens je papieren ingevuld en opgestuurd, mag je weer wachten op de uitnodiging van de controledokter. Ik kreeg bv de papieren in november en wacht nog. Ik vind dit niet erg daar ik denk aan bovenstaande en datum van aanvraag.

Ik duim wel voor mezelf en zoon dat we niet bij diezelfde dokteres terecht komen. Ik zal ook veeleisend zijn eens we bij de betreffende controledokter zijn zodat hij wel degelijk op de hoogte is van het dossier. Als ik merk dat hij of zij niet echt op de hoogte is van autisme dan zal ik zeker reageren.

Eens je bij die dokter bent geweest mag je weer wachten op de af- of goedkeuring. Toch leuk al dat wachten?

Mijn vriendin wacht nog steeds op antwoord. Het doktersbezoek is ondertussen 2 jaar geleden :-) Zij legde klacht neer tegen de eerste dokter en kreeg een tweede dokter toegewezen. Laat ons hopen dat het toch goedgekeurd wordt( misschien nog een jaartje geduld?)

Mijn persoonlijke ambetenaar van de kinderbijslag, gaf me de raad om bij een volgende afkeuring een raadsman in te schakelen. Hij vertelde me dat ik inlichtingen kan vragen via de verzekeringsmaatschappij. Klinkt raar maar toch logisch daar zij zeker wel raadsmannen in huis hebben. Bij de mutualiteit kan u eens gaan praten en informeren bij de maatschappelijk assistent. Zij vertellen u dan alles over dat nieuwe puntensysteem.

Laat zeker de school een uitgebreid verslag schrijven. Vraag aan uw dokter om zo volledig mogelijk te zijn in zijn medisch verslag. Schrijf en beschrijf alles, wat u ook maar kan denken, uitgebreid op, al gaat u terug tot in de babytijd. Vergeet de diagnose niet bij te voegen. KOPIEER ALLES MAAR DAN OOK ALLES VOORALEER U HET DOSSIER VERSTUURD!! Laat u niet imponeren door de controledokter en grijp in vooraleer hij de verkeerde conclusies trekt. Als uw kind bv iets moet lezen en het kind leest alles heel vlug, omdat het kan lezen, wil dat niet zeggen dat het begreep wat het las. Kunnen lezen is meer dan letters afratelen!! Ik zou zeggen, laat uw kind zichzelf zijn en bereid het niet teveel voor, zodat het zich zal gedragen zoals je gesteld hebt. Dat verstopt het autisme bij het bezoek en zullen onze kinderen een ander beeld van zichzelf geven. Als u bv merkt dat het kind iets letterlijk nam tijdens het bezoek, maak dat dan duidelijk aan de arts enz... Heeft het kind negatief gedrag, verklaar dan waarom. Dit bezoek is bv onverwachts, of dit is een nieuwe omgeving enz...  Alleen zijn we er meester in geworden deze onverwachte dingen te vermijden. Daardoor geven we de buitenwereld op die momenten een verkeerd beeld van ons kind en lijkt het niet auti ( ik hoop dat ik het goed vertel en ik niet de indruk geef ook maar iets negatief voor te stellen naar gelijk wie) Denk gewoon even terug aan de periode dat we zelf niet wisten wat ons overkwam en hoe we erin gegroeid zijn en daardoor onze kinderen op een andere manier zijn gaan begeleiden, waardoor het voor iedereen aangenamer werd.

Voor de rest wens ik u veel geduld en hoop ik dat er voor de meeste mensen goed nieuws komt!!

 

11:54 Gepost door onbegrijpelijke buitenwereld in Autisme | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hier wil de mutualiteit niet beginnen aan een 'hoger beroep', omdat het 'toch geen zin zou hebben'.
Die dokter heeft Saucisse 5 minuten bekeken en heeft beslist dat onze gezinsdruk niet hoog is omdat hij op MPI zit. Vakanties, andere kinderen die om 6 uur al moeten opstaan, geen ft job meer kunnen doen, is allemaal niet van belang

Gepost door: Zinzia | 11-04-10

Wij hebben net de uitslag thuis gekregen van de door ons ingevulde formulieren alsook het medisch onderzoek dat op 14/06 heeft plaatsgevonden. Welk medisch onderzoek? Op dat moment waren wij op vakantie! Wij hebben zelfs geen verzoek tot een medisch onderzoek ontvangen. Na een telefoontje blijkt dat er geen onderzoeken meer gebeuren, alleen bij de opstart van een "zaak".
Zij zetten daar dus willekeurig iets op. Ik vraag mij sterk af of zij de door ons ingevulde formulieren wel lezen.
De mutualiteit wil hier bij ons wel meegaan. Het zal moeilijk zijn, omdat er aan onze kinderen "niets te zien is", maar zij hebben voor ons een dossier opgestart.

Gepost door: Jodi | 06-07-10

De commentaren zijn gesloten.