29-01-10

Nieuw

Een nieuwe relatie brengt nieuwe of andere dingen mee. Zo weet ik nu hoe alles zo gewoon was geworden voor me. Simpel naar onze supermarkt gaan al die tijd, simpel naar onze beenhouwer gaan, simpel alles gewoon zoals gewoonlijk. Niet altijd zo gewoon als ze van een verpakking veranderen of hun winkel gaan reorganiseren. Verschrikkelijk vind ik dat!

De laatste tijd kom ik dus in een andere supermarkt. Oh jee ohjee. Ik in mijn gewone doen, heb het dan nodig om die winkel eens te verkennen en laat ons zeggen, van buiten te leren. Waar staat dat, wat verkopen ze hier. Een supermarkt is dus geen supermarkt! Mijn partner daarentegen, gaat in deze supermarkt al jaar en dag, stapt daar binnen en stapt recht op het te kopen doel af. Voor mij zeer frustrerend. Ik heb het immers nodig die supermarkt te leren kennen. Mijn partner vliegt door die winkel en ik heb het gevoel dat ik iets gemist heb. Ik word onzeker en boos omdat ik geen tijd krijg om die winkel te leren kennen. Mijn partner wordt boos omdat ze vlug iets wil halen in dIe winkel en ik alleen maar tijd verspil.

Ik weet dat ik alles moet visualiseren en die tijd nodig heb, krijg ik die tijd niet dan voel ik me opgejaagd, krijg ik stress. Mijn partner krijgt dan stress van mijn langdurig in een winkel hangen.

Ik merk nu heel hard bij mezelf dat ik alles moet zien. Elk onderdeeltje wil ik van iets weten. Neem nu Ikea. Een zetel die je graag ziet? Ja, maar hoe zit die, uit welk materiaal is die, wat is de prijs, welke kleuren bestaan er in enz... Ik vergelijk nog even de andere zetels en dan moet ik kiezen. Pft. Mijn partner vindt iets mooi en hups de keuze is gemaakt.

Besluit: naar de winkel gaan is irritatie van beide kanten.

08:51 Gepost door onbegrijpelijke buitenwereld in Autisme | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ah ! Dat is herkenbaar Ik was ook altijd gewend om snel snel snel wat te halen. Een nieuwe winkel daar vloog ik gewoon door alle gangen en pikte ondertussen op wat ik wou. Slow daarentegen wil ook alles gezien hebben.

Zodoende zeggen wij op voorhand : "deze keer is 't om snel de commissekes te doen" of " we kunnen er wel eens op 't gemakske doorgaan".

En Ikea ? Gelukkig vinden wij dat geen van beiden een toffe winkel. Ik geloof dat we er één keer zijn binnen geweest maar even rap terug buiten waren.

;-)

Gepost door: ms | 29-01-10

Ikea is hier ook nog vaak een stress element.
De tip van wizzewasjes is wel goed.

toch nog proficiat met je nieuwe relatie. Dat kan zalig zijn, maar zoals ik toen heb gemerkt: je woont alletwee al een hele tijd alleen en dan is het niet gemakkelijk om een 'gemeenschappelijk' set van regels te vinden. Hij moest zich bij mij thuis aan 'mijn regels' houden en ik bij zijn thuis aan 'zijn regels'. Dat was wel aanpassen.

Gepost door: Zinzia | 30-01-10

De commentaren zijn gesloten.