30-11-09

mexicaanse griepspuit

Zoon is een risico patient ivm de mexicaanse griep. Hij heeft vrijdag dus een spuitje gekregen. We zaten twee uur in de wachtzaal, wat op zich al heel moeilijk is voor iedereen maar voor hem nog moeilijker. Hij was echter zeer rustig. Tot het bijna aan ons was. Hij moest en zou al in de gang gaan staan. In de gang staat een trap en iedereen zal geweten hebben dat er een trap stond. Op de leuning staat een bol die beweegt als je op de trap klopt. Hij is er dan ook op gaan kloppen, elke keer opnieuw. Zenuwen dus want van spuitjes is hij bang. Ik vreesde dus voor... Hij heeft zich echter fantastisch goed beheerst en liet deze keer het spuitje zetten zonder veel lawaai of tegengesputter. Onze dokter kreeg een pluim want hij had er niks van gevoeld. Daar hij op bijna alle medicatie sterk reageert, was ik al bang voor de volgende dag daar er meerdere mensen toch een grieperig gevoel krijgen na die injectie, koorts, pijnlijke, rode arm...

We kregen de bijsluiter van de spuit. Toen ik die las, hield ik mijn hart al vast. Wie o.a. allergisch is aan kippeei, kan reageren. Zoon reageerde op de allergietesten miniem op ei.

Hij heeft deze keer geen enkele reactie gehad op het spuitje.(behalve een kleine verdikking rond de plaats waar het spuitje werd gezet)  Men kan zich niet voorstellen hoe blij ik hiermee was. :-)

08:17 Gepost door onbegrijpelijke buitenwereld in Autisme | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.