20-11-09

ziek zijn en astma

Nog steeds is zoonlief ziek. Gisteren zijn we nog maar eens naar de longspecialist geweest. Als hij dan ziek is, bestaat er het risico dat de astma weer opflakkert. Dat is dan ook wat er gebeurt. Hij piept, hoest en bij de minste inspanning is er adem tekort. Weer andere puffers en iets om de neus het hele jaar vrij te houden.

Hij is dus al een hele week thuis. Hij is rustig en blijft bijna de hele dag op zijn kamer. Hij slaapt lang en kijkt dan de hele dag tv. Op woensdag dacht ik dat hij wel ok was en daar ik toch eten moet gaan kopen, mocht hij even mee. De plannen waren dan ook om donderdag terug naar school te gaan daar hij zich beter voelde. Spijtig genoeg ging het terug minder goed na onze gb tocht. Hij kreeg plots geen adem meer en begon zwaar piepend te ademen. Nog tot maandag moet hij thuis blijven en zich rustig houden. Met de nieuwe puffers en de aangepaste hoeveelheid zou het vlug terug beter moeten gaan.

Daar hij die astma heeft, moet hij de spuit krijgen tegen de mexicaanse griep. Ik hou mijn hart al vast. Eerst en vooral is hij bang van spuitjes, ten tweede de reactie die hij weer zou kunnen krijgen van dat spuitje. Men kan zich een dag twee grieperig voelen, koorts maken en een rode vlek op de plaats van het spuitje krijgen. Toch wegen de bijwerkingen van het spuitje niet op tegen de combinatie mexicaanse griep en astma. Volgende week vrijdag krijgt hij het spuitje. Weer een dag verletten van school :-(

Ondertussen zijn we hier in huis allemaal ziek. Geen mexicaanse griep maar hoesten en niezen. Het is dit jaar wel wat met dat ziek zijn hoor.

07:39 Gepost door onbegrijpelijke buitenwereld in Autisme | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.