17-11-09

Hobby

Een hobby zoeken is hier al wat geweest. Meestal is tv kijken, game boy, nintendo, play station of x box hier wat zijn voorkeur geniet. Knex en bouwblokken kregen een periode alsook modelbouw. Nu was hij de laatste tijd zeer geinteresseerd naar een elektrische gitaar toe of een viool. Dit weekend kreeg hij een elektrische gitaar, wel te verstaan zonder de versterker erbij. De afspraak hierover is dat hij eerst wat akkoorden leert en ze vlotjes kan nemen op de gitaar en tabs leert lezen om melodietjes te spelen. Mijn afspraak is niet duidelijk genoeg want wat zijn nu ' wat akkoorden'. Resultaat het gezeur over een versterker blijft bestaan als ik geen duidelijkheid schep. Het is in ieder geval een plezier om te zien hoe gelukkig hij is met zijn nieuwe gitaar en de motivatie om ze te leren bespelen is er dan ook. Zijn gitaar is voor hem zijn alles en wordt dan ook zo behandeld. Als hij het volhoudt, zal hij ze vlug kunnen bespelen. Het nadeel voor mama's oren is zijn muziek keuze nl., heavy metal :-( Zolang we nog geen versterker hebben, valt het best mee :-)

De pech wil dat we hier ieder op toer ziek zijn en het nu de beurt aan zoonlief is. Van gitaar spelen komt nu niet veel in huis.

Als er mensen zijn die tabs hebben, mag ik dan vragen om ze via mail door te sturen aub.

 

07:58 Gepost door onbegrijpelijke buitenwereld in Autisme | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

gitaren en meer Hallo, ik ben Jeroen ( deinze, 37j). een tijd geleden heb ik zelf asperger diagnose gekregen.
Ik ben zelf al heel mijn leven met muziek(piano en meer) en creativiteit bezig, en sinds een jaar leer ik mijzelf intuitief, op het gevoel gitaar aan. ik kijk zelden in muziek boeken en wil helemaal geen les gaan volgen, maar ergens op het gevoel gaat het toch heel goed. op het gemak, en op mijn eigen tempo. (de gitaar leert mij aan om te leren spelen)
Ik schrijf jou nu eigenlijk omdat ik je verhaal las van je zoon en electrische gitaar, en als hij missch fan is van heavy metal, en echt wel luid wil spelen, zijn er meer dan 1 oplossingen die goed zou kunnen zijn voor iedereen thuis bij jullie:
1. er bestaat eigenlijk een klein apparaatje met 9v batterij, of AA batterijtjes in, die je in je electrische gitaar gewoon inplugt en waar je een koptelefoon kan op aansluiten.Zo kan jouw zoon toch versterkt spelen op zijn gitaar, en de echte gitaarsound leren voelen en beleven ( wat heel motiverend kan werken,omgekeerd zal missch ook waar zijn) dit apparaatje kost niet zo heel veel: in belgie in muziekwinkels: keymusic st niklaas, piens deinze enz iets duurder (30-50euro) dan bv op ebay duitsland (15-50euro+verzendingskosten) (waar ik al veel gekocht heb, en nooit miserie gehad heb in aankopen)
2.als jouw zoon een ( eigen) computer heeft en een audio ingang of speciale audio/geluidsinterface, kan hij zelfs zijn gitaar op zijn pc aansluiten, met missch gratis te vinden programmas opnemen, gitaar aanleren, én honderden (gratis) gitaar effecten op aansluiten en uitproberen.
Ikzelf gebruik mac voor mijn muziek en in standaard mac computer is er een gratis zeer goed standaard programma ( garageband) waar je muziek mee kan opnemen, op verschillende sporen, én allerhande gitaar en andere effecten kan op gebruiken!
Als je zelf geen mac hebt ben ik er ver zeker van dat iets gelijkaardigs zeker te vinden is voor windows pc. allemaal gratis te vinden op het net,als je wat rondzoekt.
Als jouw zoon notrmale intelligentie begaafd is en echt gepassioneerd door gitaar muziek, dan zal hij zeker gemotiveerd zijn zelf met heel veel interesse rond te zoeken op het net!
sleutelwoorden zijn best: vergelijk prijzen en producten naar kwaliteit en prijs !
ik kan soms maanden rondzoeken op het net zonder ook maar een winkel in te stappen, maar eens als ik weet wat de beste prijs voor het produkt is dat ik écht wil, dan ben ik dikwijls beter geinformeerd dan de verkoper zelf.(van uw zwakke kanten uw sterke kant maken !!)

Kwou je dus gewoon even zeggen, dat jij niet alles op jouw moet pakken, kwa verantwoordelijkheid of zo, als jouw zoon echt gitaar wil leren, kan hij zelf heel veel vinden op het internet, en gitaar hoeft echt niet een probleem et zijn kwa lawaai, op voorwaarde dat hij bereid is een koptelefoon op te zetten, en met jou dus ook overeenkomen welk volume ook op de koptelefoon niet schadelijk zal zijn voor zijn gehoor op lange termijn. Volgens mij is het een heel goed idee om bepaalde gevoelens via muziek expressie te kunnen uiten want voor mij is het al meer dan een keer een overleving geweest.Ikzelf ben niet zo gek op luide muziek,(ook nooit echt gemogen of gekunnen) maar het kan voor velen wel een zeer goeie uitlaatklep zijn!
mocht je nog vragen of raad willen over allerhande ben ik zeker graag bereid te converseren of te helpen zoeken naar bepaalde produkten, met beste prijs /kwaliteit oplossing.
groetjes
jeroen

Gepost door: jeroen | 16-12-09

update Voor alle zekerheid: ik heb zitten zoeken op jouw blog hoe oud je zoon is, en ben niet 100% of hij normaal of anders begaafd is. In mijn vorige bericht ging ik er van uit dat het een jonge adolescent was, met normale begaafdheid ( asperger). Als ik hierin mij vergist heb , mijn excuses daarvoor.
Wat het ook zij: ik heb ondertussen wat opzoekingswerk gedaan, ivm de gitaar op een gewone pc aansluiten: [b]Behringer GUITAR LINK UCG102 [/b];
-koptelefoonaansluiting
-usb2 aansluiting op pc en mac
-gratis bijgeleverd: een hele boel software oa:
gitaareffecten, opname software, omzetten naar mp3s of wav ... ( zelf je cds schrijven dus)
missch wat vergezocht.. missch ook juist niet..
de prijs varieert tussen 48 en 80€..
jeroen

Gepost door: jeroen | 16-12-09

Hey Jeroen,

Bedankt voor de tips!
Op het moment lijkt me dat hoofdtelefoontje wel ok. Ik hoorde dat hij het ook op de stereo instalatie zou kunnen aansluiten dus dat is dan optie 2 tot we een versterker kopen.

Onbegrijpelijke

Gepost door: onbegrijpelijke | 17-12-09

De commentaren zijn gesloten.