16-09-09

BEGRIP

Ik heb net een fijn gesprekje gehad met een professioneel iemand ivm autisme. Deze iemand werkt met mijn zoon en kent hem dan ook zeer goed. Voor mezelf is het wederom een grote steun geweest en heb ik weer het gevoel dat ik er niet naast zit. Soms kan een mens zoveel negatieve gevoelens hebben en zich vragen gaan stellen naar de toekomst toe. Het lijkt dan wel of je bent de enige op de wereld die die dingen ziet bij je kind. Ik kan niet vertellen hoe deugd het doet dat er toch iemand is die het begrijpt, iemand is die net hetzelfde ziet.

Van daaruit wil ik het ook even van de andere kant bekijken. Begrijpen, aanvaarden, veranderen of zich kunnen aanpassen, dat zijn verschillende dingen. Al die dingen verwacht de buitenwereld van mensen met een handicap. Als ik dan even ga kijken naar mezelf, dan moet ik zeggen dat ik kan begrijpen hoe moeilijk dat is. Het is echter niet omdat je iets begrijpt, je het kan aanvaarden of er iets kan aan veranderen en aanpassen. Als ik dan bij mezelf ga kijken hoe moeilijk het soms is, dan voel ik ook, hoe moeilijk het wel moet zijn voor mijn zoon. De beste leerschool is immers de ervaring zelf.

11:13 Gepost door onbegrijpelijke buitenwereld in Autisme | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Hoi,

niet schrikken als je naar de blog van Elfenzoon zoekt, ik heb die verwijderd ivm de privacy van Elfenzoon.
Ik zal zeker nog hier op bezoek komen, maar een blog bijhouden doe ik niet meer.

Groetjes,
Elfenmama

Gepost door: elfenmama | 16-09-09

Begrip Ik kan daar inkomen dat het moeilijk is. Het is soms al moeilijk om begrijpen als je wél kan vertellen wat je juist voelt en/of bedoelt. Hoe erg moet het dan zijn als je het niet kan verwoorden.

Gepost door: ms | 17-09-09

Ik heb gevraagd aan de leraar om het aan de binnenkant van zijn lessenaar te plakken, als hij dan de klep opendoet ziet hij dat kaartje hangen. Duimen maar!

Gepost door: el mama | 21-09-09

De commentaren zijn gesloten.