08-07-09

vAKANTIE KLUSPLAN VAN KLASSE

Op de website van Klasse, kan je een vakantieklusplan afprinten. Zeer interessant en stimulerend omdat je werkt naar een beloning toe. Vanmorgen zette ik naast elk klusje dat erop staat een klein geldbedrag dat hij dan op het einde van de week krijgt. Echt piepkleine bedragen heb ik genomen omdat ik verwacht dat hij zoveel mogelijk klusjes gaat doen in het begin. Ook de vaste klusjes zette ik erop met een geldbedragje ernaast. Hoe dom kon ik weer zijn...

Mijn slimme zoon zag de bedragen die een klusje opbrengen en was weer slimmer dan ik. Aha, mama, die vaste klusjes die ik moet doen, brengen minder op dan dat klusje...Dus doe ik de klusjes die het meeste opbrengen. Hahaha, ik had het kunnen weten.

Ik heb dus nog een afspraakje bijgemaakt. Indien hij zijn vaste dagelijkse klusjes niet doet, wordt dat bedrag afgetrokken van wat hij in die week verdiende.

Onze afspraken ivm de klusjes zijn:

Je kiest zelf een klusje en kruist aan wanneer dat klusje gedaan is, dat bedrag heb je dan verdiend.

Mama kruist in een andere kleur de verplichte klusjes aan van die dag, heb je die gedaan dan heb je dat bedrag verdiend.

Doe je die verplichte klusjes niet, dan wordt dat bedrag eraf getrokken.

Op het einde van de week, zondag, krijg je je verdiende geld.

Ik ben echt eens nieuwsgierig naar de werking ervan! Ik heb alvast nog even de afspraken opgeschreven en ze boven het vakantieklusplan gehangen.

De leerschool via dat klusjesplan is alvast:

Geld moet je verdienen en kom je niet toe om iets te kopen wat je wil, dan moet je ervoor sparen.

Ondertussen is hij al enkele malen gaan kijken naar het plan en begint op het moment zelfs aan een klusje dat ik al een hele week vroeg. Op het plan staat bv ook: tafel afruimen. Hij vraagt me om de haverklap of ik geen honger heb zodat hij de tafel zou kunnen afruimen. Ik ga alvast wat armer zijn op het einde van deze week :-)

 

10:47 Gepost door onbegrijpelijke buitenwereld in Autisme | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ik moest toch efkes lachen. Dat hij dat ook weer in 't snotje had.

;-)

Gepost door: ms | 08-07-09

Het zijn toch lepe kerels hé, ons mannen :-)
Wij hebben dit jaar ook een vakantieplanning, maar enkel om duidelijk te maken wat er allemaal gaat gebeuren tijdens die twee maanden. Dat vindt hij al super, dus in de toekomst gaat zo'n klusplan misschien ook wel helpen hier.

Gepost door: BB | 13-07-09

De commentaren zijn gesloten.