23-06-09

Een greepje uit...

Op school krijgt hij kookles. Bijhorend in die lessen is de afwas doen, tafel proper maken en opruimen. Hij krijgt daar een zeer goed voor. Thuis echter is hij een ramp in de keuken. Schillen die op de grond vallen,tafelblad ligt op een wip en gauw overvol, de afwas blijft staan,.. Als ik dan vraag waarom dat op school allemaal wel goed gaat dan krijg ik als antwoord: " Dat is school hé mama, hier is thuis." Een heel gemeend antwoord want voor hem zijn dat echt 2 verschillende dingen.

Als hij voor de pc zit, dan maakt hij allerlei geluiden. Soms om gek van te worden. Steeds maar weer iets herhalen, tikken op het bureau. Als ik daar iets van zeg dan krijg ik als antwoord: " ja mama, ik weet niet wat dat is maar ik heb dat altijd als ik voor de pc zit, ook op school. Dat is er dan gewoon.

Als mama hoofdpijn heeft of krampen in de buik, of eens keelpijn heeft, dan heeft hij dat even later ook. Met hetzelfde vertoon als mama houdt hij dan bij hoofdpijn zijn hoofd vast...Moeilijk soms om uit te maken of het echt is of immitatie.

Alles heeft hij gezien en wat hij ziet wordt luid verkondigd. Pas dus op als je een pukkel hebt of een oneffenheid op je huid want iedereen mag het horen. Met een luid eikes of bwaaaaaaaah wordt alles opgesomd. Wreed vervelend en onbeleefd.

Als hij iemand graag heeft, wat niet zo dikwijls voorkomt, dan wordt die persoon opgeeist.

Als hij niet wil dat iemand iets van hem weet dan zegt hij al zelf wat die iemand niet mag weten. Zoals bv: (Als hij lacht, krijgt hij de hik.) Mama, niks zeggen he want dan plagen ze me weer en laten me express lachen zodat ik de hik heb. Zo verraadt hij wachtwoorden van spelletjes en al zijn geheimen. Luidkeels vraagt hij dit dan waar iedereen bij zit die het niet mag weten. Geheimen zal hij dus nooit hebben.

Als je met hem telefoneert of op msn zit, dan is hij midden in een gesprek ineens weg. Hij heeft dan gezegd wat hij moest zeggen, gevraagd wat hij moest vragen en haakt in, niet wachtend op een antwoord of zonder goeiedag te zeggen.

Als ik de laatste tijd een kus krijg, dan gebeurt het dat er in mijn oor dat reuzestofzuiger geluidje klinkt voor de kus. Dat geluidje wordt ook te pas of te onpas gefrabriceerd.

...

08:13 Gepost door onbegrijpelijke buitenwereld in Autisme | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Kinderen kunnen elders altijd meer dan thuis. Daar kunnen ze zichzelf zijn, wat dan niet altijd in goede aarde valt bij hun huisgenoten. Ik kan aannemen dat het voor jouw zoon moeilijker is om ook daar verandering in te brengen. Misschien even aanhalen dat hij dat later, bij een eventuele werkstek, ook zal moeten doen.

Dat berichtje hier onder ? Zelfs persoonlijke teksten zoals de mijne heb ik al, lichtjes verwerkt bij anderen gevonden. Daarom dat ik de meest persoonlijke nu beveilig.

De commercialisatie slaagt overal toe, al was het maar om méér views op hun blog te krijgen.

:-s

Gepost door: ms | 23-06-09

De commentaren zijn gesloten.