15-11-08

De bosklassen

Jaja,gisterenavond stapte mijn zoon met een brede glimlach van de schoolbus. Ik kreeg een knuffel om nooit te vergeten en dat hij blij was dat hij thuis was en me heel hard had gemist. Na de knuffel is hij beginnen vertellen tot we zijn gaan slapen. Hij had het fijn gevonden!! Het eten was lekker,zijn kamergenoten waren aangenaam en de leerkrachten waren allemaal heel lief geweest. De negatieven waren voor hem de film geweest, hij vond die te eng. Ah ja, de film was "Beowulf". Dat er 2 kinderen waren verdwaald tijdens een spel in het bos en de politie opgetrommeld werd was ook minder. Ik kreeg daar een hele uitleg over en het bleken 2 kinderen te zijn die samen met hem een groepje vormden in dat spel. Met een kaart van welke weg ze moesten nemen in de hand moesten ze een parcours volgen. Die 2 gingen de verkeerde weg op en mijn zoon bleef erbij dat dit niet de juiste weg was en is niet meegegaan maar bleef zijn kaart volgen en dacht aan de afspraken van tot waar ze mochten gaan in dat bos. Oef!! Nadien is hij een paar keer moeten gaan vertellen wat er gebeurde tijdens dat bosspel. Daar voelde hij zich uiteraard niet goed bij. De ouders werden opgebeld en kwamen in alle staten op het domein. Dat is wat ik begreep van heel die uitleg dat ik kreeg rond dat verdwalen. Een tijd later zei hij dat hij een brief mee kreeg. Ik open de brief en jawel, deze ging over het verdwalen van 2 kinderen en dat er politie bij te pas kwam. De 2 kinderen zijn tegen de avond toch terug terecht gekomen op het domein. Ik wil me hier niet verder over uitlaten maar jullie kunnen me denk ik wel hardop horen denken wat ik daarvan vind. Ik heb mijn zoon gezegd dat hij zeer verantwoord is geweest en het goed was dat hij zich aan de afspraken hield en de weg heeft gevolgd die op de kaart stond. Ja mama maar ik had die 2 niet mogen laten gaan hé,ik voel me daar schuldig over. Ik heb hem dan heel duidelijk gezegd dat hij zich helemaal niet schuldig moet voelen maar trots dat hij zich zo aan de regels heeft gehouden. Voor de rest vielen de bosklassen dus reuze mee.

06:29 Gepost door onbegrijpelijke buitenwereld in Autisme | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hey Ik wens jullie nog een fijn weekend.

Gepost door: martin | 15-11-08

Zie je wel Begrijpelijk dat je als mama ongerust bent over wat jij weet dat problemen kan vormen. Maar in de school weten ze ook waar ze mee bezig zijn en waarschijnlijk schatten zij zulke situaties wel goed in.

Dat verhaal van dat verdwalen heeft twee kanten. Jammer dat het voorviel natuurlijk maar ergens vind ik het voor jou geruststellend dat je zoon niet zomaar een meeloper is.

Hopelijk kan je hem die schuldgevoelens snel uit zijn hoofd praten.

Gepost door: ms | 15-11-08

De commentaren zijn gesloten.