28-09-08

Wat ik weer eens niet begrijp!!

Over een vermoeden en een onderzoek naar...

Mama en papa zijn al jaren uit elkaar.Mama heeft het kind bij haar. Op school merken de juffen bepaald gedrag en raden een onderzoek aan.Ook thuis merken ze ander gedrag.Er is een vermoeden van autisme.Mama wil haar kind helpen en start de onderzoeken.Krijgt ze daar te horen dat ze papa moeten inlichten over de onderzoeken en als papa hier niet mee wil doorgaan ,worden de onderzoeken stop gezet.Mama is hierover zeer bezorgd.

Neem me niet kwalijk maar dit versta ik niet.Dit kan wettelijk wel zo zijn maar waar blijven we dan met de hulp die je een kind kan bieden.Over in de kou staan gesproken!!

07:48 Gepost door onbegrijpelijke buitenwereld in Autisme | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Oei, mijn emailadres is zichtbaar op uw blog; Kunt u deze verwijderen aub ofwel de instelling zo veranderen dat het enkel zichtbaar is voor u.

Mvg,

Gepost door: Happy Genes | 28-09-08

Ik heb het bij deze verwijderd maar wel spijtig dat de hele reactie nu verdwenen is :-(

Gepost door: onbegrijpelijke | 28-09-08

Awel, ik vind het dus ook onbegrijplijk dat de vader zomaar kan weigeren dat er verdere onderzoeken zouden gebeuren. Het is toch in het belang van het kind dat dit gebeurt zodat er aangepaste begeleiding kan gebeuren.

Nu hoor ik soms ook bij koppels dat de éne weigert dat er onderzoeken gebeuren, want dat het allemaal zo erg niet is.

Enfin, hopelijk is het voor dit kind toch nog in orde gekomen!

Mvg,

Gepost door: Happy Genes | 29-09-08

Volgens mij mag je het niet alleen wettelijk bekijken. Dat de vader ook naar zijn mening wordt gevraagd is toch maar normaal, het is tenslotte ook zijn kind ! Veronderstel nu dat de vader ziet dat er iets mis is met zijn kind maar de moeder niet, kan de moeder ook weigeren in theorie.
Het is ook zo dat in een normale situatie, dus bij ouders die nog samen zijn, ook binnen het gezin overlegd wordt en dat het een beslissing is van beide, dat je ook allebei akkoord moet zijn.
Anderzijds is het ook zo dat de vraag was om de vader in te lichten. Het is toch maar normaal dat de ex-partner op de hoogte wordt gebracht ?
Alleen is het inderdaad jammer dat wettelijk gezien hij kan weigeren want waar blijft dan het belang van het kind ...
En als je natuurlijk een vechtscheiding achter de rug hebt en je ex-partner wil dwarsliggen.
Eigenlijk moet hier het belang van het kind primeren, en zou de beslissing van een dokter doorslaggevend moeten zijn, maar dan gaat dat in tegen het beslissingsrecht van beide partners, of die nu gescheiden zijn of niet ... Tenslotte zijn beide partners verantwoordelijk voor hun kinderen tot ze volwassen zijn, en er wordt dan ook verwachjt dat BEIDE partners op een volwassen manier met deze verantwoordelijkheid omgaan ...

Gepost door: Praterke | 30-09-08

De commentaren zijn gesloten.