14-01-08

Rijbewijs

Op een info avond rond school ass type7 ovi 3 en ovi 1,vernam ik dat mensen met autisme geen rijbewijs kunnen behalen.Of liever ergens toestemming te moeten krijgen om er een te behalen.Of ze kunnen er éen krijgen om in een straal van bv 20 km te rijden of ze kunnen er een behalen maar dan alleen maar om te rijden met een automatic .Allemaal mits toestemming van een zekere dienst.Ik heb hier nog geen verdere uitleg over maar was alvast geschrokken van dit gegeven.Ik kan er aan de andere kant wel inkomen,de stress en de vele prikkels,de concentratiestoornissen en dergelijke die het rijden met zich meebrengt.Weer iets waar onze normale begaafden een teleurstelling moeten verteren in hun ambities naar de toekomst.Als mijn zoon terecht kan op dit onderwijs,wordt er via de klas aan dit onderwerp aandacht besteed.Hoe hard ik ook realistisch kan denken,zo hard is het ook als mama van een auti kind ,dat zichzelf toch zo "normaal" wil integreren in onze maatschappij,en de ene teleurstelling na de andere te verteren krijgt ,om alleen maar elke keer weer te moeten beseffen dat hij anders is.Het verdriet ,van hemzelf uit ,dat hiermee gepaard gaat,ziet niemand.Beseffen dat je anders bent,keihard je best doen om erbij te horen en keer op keer de bal misslaan omdat je anders bent,daarbij dan ook nog eens al die teleurstellingen (sportclubs,rijbewijs,onbegrip,niet aangepaste scholen en noem maar op,de ambitie in de job waar je wil voor studeren maar er nooit kan zijn(vanwege niet aangeboden in bv type7).Als je het mij vraagt een hele boterham voor kinderen om daar mee te kunnen omgaan.Volgend jaar ,de middelbare school,zal dus nog voor vele verassingen zorgen als hij dit allemaal gaat merken of met de neus zal worden opgedrukt.Stress????Waarom zou een mens nu toch stress hebben? Ik ben in feite nieuwsgierig naar al het andere dat ik nog niet weet,zoals het rijbewijs.Ben ik realistisch?Ja...Ben ik gevoelloos?Nee...Het dilemma van ,wat is reeel en hoe breng ik al die dingen over naar mijn kind,de machteloosheid naar ons schoolsysteem,de sportverenigingen en noem maar op ,is groot.Mijn zoon en nog vele anderen zouden verder kunnen staan als het juiste aanbod er zou zijn.Dat is ook realiteit,alleen bestaat ze niet of onvoldoende.Ik vraag me soms af wie er groeit en wie er blijft steken.

09:16 Gepost door onbegrijpelijke buitenwereld in Autisme | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Dat bedoel ik nu! Als alle mama's van auti-kindjes nu eens recht zouden gaan staan...
Zouden ze dan zien dat er iets moet veranderen? Of blijven ze rond de pot draaien?
Ik snap niks van al die schooltypes, nog minder van alle wachtlijsten. Wij betalen toch ook belastingen? Waarom krijgen ze dan geen type dat enkel en alleen voor hen is? Ze kunnen dan toch ook onderverdelen in hoogbegaafd, normaalbegaafd en laagbegaafd?
Ik snap niet waarom het allemaal zo moeilijk moet zijn, waarom ze worden ingedeeld in types die niet bij hun wereld horen...
Maar ze zijn met zoveel. En er zijn steeds meer diagnoses... Daar kunnen ze toch niet omheen?

Gepost door: sterrenmama | 15-01-08

Andere blogs linken Om andere blogs aan die van jou te linken:
ga naar 'mijn blog'
tik je gebruikersnaam en paswoord in
kies 'personalisering'
in de middenkolom zie je 'lijst van links'
je neemt het vast met het pijltje van de muis en sleept het naar de linker of rechter kolom
als het er staat klik je op het potlood 'wijzigen'
nu krijg je een vakje waar je een titel kan zetten, de naam van wie je linkt
en dan kan je daaronder het adres van de blog intikken...
Veel succes!

Gepost door: sterrenmama | 15-01-08

Autisten kunnen best wel rijden!!! Ik heb autisme en ben al een tijdje bezig om een rijbewijs te halen. Het klopt wel dat het verkeer veel informatie verwerken is, maar ze kunnen het wel aanleren. Ik had laatst een tussen tijdse toets om te kijken wat ik kan en niet kan. Zelf moet ik nog goed vooruit kijken en betere bochten maken bij het afslaan. Verders ging het goed.
Kortom we moeten of hadden allemaal leren auto rijden. De ene heeft weer ergens anders moeite mee, bijvoorbeeld afstand houden of lang duurig links rijden op de snelweg.

Gepost door: Anoniem | 06-02-08

ik heb autisme en ik heb ook gezocht voor mijn rijbewijs ik ben nog niet begonnen maar ik mag het alvast wel al doen mijn moeder en ik hebben het aan psygiaters gevraagd en andere dokters en ze zijden autistishe mensen mogen altijd auto rijden maar ze mogen niet zo een zware autisme hebben dat ze al eigen fantasie wereldje hebben en dat in het echte leven nabootsen maar ja normaal als je een zoon of dochter hebt met autisme en sommige scholen zoals de mast kan je gratis theorie volgen zoals mij en andere klasgenoten enz...

Gepost door: anoniem1 | 27-07-08

autisme en rijbewijs Ik ben al een dagje ouder (55 jaar), diagnose: klassiek en volledig autisme. Ik rijd al meer dan 35 jaar, heb zowat alle rijbewijzen behalve D, en maal per jaar zo'n 30 000 km af in binnen- en buitenland. Ongevallen: weinig, in elk geval minder dan gemiddeld; boetes : tot nu toe drie.

Gepost door: Luc | 20-11-08

Ik zal wat zeggen Ik ben 25 en heb een rijbewijs en autisme
OV1 AUTI2 eigenlijk als OV2 maar wij zitten appart om het anders niet gaat met de gene met Autisme en met de gewoon leerachterstanders
ik rij zelfs naar Parijs en vanalles dus je kan eigenlijk een gewoon rijexamen volgen ik deed dat en ik had 2 fouten met Teorie maar kwas dik door. PS Autisme is bij iedereen anders ge hebt autisten die kunnen werken in kleine bedrijven of die niet kunenen werken maar ik heb dan weer al een maga TAB ik werk bij de politie als hoofdinspecteur. This misschien raar maar ik heb in mijn leven gewoon alles op alles gezet. dus je kan eigenlijk niets zeggen van dije autist graat is zo of zo want iedereen is anders en heeft zijn kwaliteiten

Het bewijs politie Antwerpen.niet geloven bel dan naar Mij en ik heb getuigen .. DIT IS GEEN BEDROG OP DE WEBSITE DIT IS GEWOON OVER mijn status want mijn Autisme is met 33pr weg geegaan

Gepost door: Jasper | 26-01-10

Ik denk wel dat het ook vaak voorkomt dat die geen rijbewijs halen door eigen problemen. Neef met ASS is niet in staat om te rijden, maar daarentegen zie ik mijn eigen zoon wel zijn rijbewijs halen.

Gepost door: Zinzia | 30-01-10

Wat een onzin dat mensen met autisme niet zouden kunnen autorijden
Wel kan het zijn dat het langer duurt om het allemaal te leren met name de praktijk (motoriek en alles bij elkaar). Maar uiteindelijk leer je het net zo goed als iemand zonder ASS (of zelfs beter), al kost het wat meer lessen.

Wel kun je bij verlenging of aanvragen beter niets zeggen over je autisme omdat je dan steeds elk jaar allemaal dure keuringen krijgt die je zelf moet betalen.
Pure discriminatie en geldklopperij.

Je hebt namelijk zoiets als een rijbewijs. Oftewel een bewijs dat je auto kunt rijden. Hiervoor dien je een rijexamen te doen waarin je bewijst dat je auto kunt rijden.
Iets anders hoort niet relevant te zijn. Kun je het rijexamen halen dan kun je autorijden. Punt.

Als iemand iets heeft waardoor je een gevaar op de weg bent dan valt hij echt wel door de mand tijdens een rijexamen.

Gepost door: Sniper | 21-02-11

Hallo,

Ik ben een rij instructrice uit Leuven en ik heb al 30 jaar ervaring met mensen te leren autorijden.
Zo heb ik ook al een aantal mensen met autisme met de auto leren rijden en dat is best mogelijk.
Het is wel zo dat jullie eerst naar de CARA in Brussel moeten gaan om en bij hun testen afleggen om te zien of het mogelijk is om met de auto te rijden.
Ik ben er al met verschillende personen geweest en die hebben allemaal toelating gekregen om te leren rijden. Deze testen zijn gratis.

Groetjes Renild

Gepost door: Renild keppens | 09-03-13

Je pense que c'est de la folie de classer les enfants comme normal, doué enfants surdoués, etc et de les admettre à différents types d'écoles. Je crois que chaque enfant devrait avoir la chance égale de teh éducation. Vraiment merci pour discuter de ce sujet sur ​​la licence. .

Gepost door: snoring mouth guard | 22-04-14

iedereen kan leren autorijden.
en wij kunnen het aan iedereen leren.

Gepost door: rijschool Den Haag | 18-09-14

iederen die het kan leren.

Gepost door: rijschool Zoetermeer | 25-09-14

goed artikel.

Gepost door: rijschool Delft | 03-10-14

De commentaren zijn gesloten.