05-06-07

Inleiding van mijn blog

Als mama van een autistisch kind met een normale begaafdheid zou ik graag mijn persoonlijke ervaringen delen qua het grote onbegrip in de buitenwereld. Graag zou ik hiermee niet alleen mijn verhaal doen maar ook het gevoel van onmacht, wat velen onbetwijfeld ook ervaren, delen om hierin een steun te zijn.

Wordt vervolgd... 

13:31 Gepost door onbegrijpelijke buitenwereld in Autisme | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

mijn zoontje hallo,

Mijn zoontje van 5 heeft ook autisme, is eerder begaafd, gaat volgend jaar naar het eerste leerjaar. Maar weigert ook maar 1 woord te zeggen op school. Praat niet tegen de kindjes, niet tegen de juf, niet tegen zen gon begeleidster, .... Waarom? ik weet het echt niet, ik ga kapot aan het feit dat ik gewoon niet weet hoe ik hem kan helpen. Daar dan nog eens het onbegrip bij. joelle

Gepost door: joelle | 05-03-08

award Beste,

Bij deze wil ik u maar even laten weten dat ik u een award heb toegekend wegens uitmuntende blogactiviteiten :-) Aan u de eer om de fakkel verder door te geven.

Groeten,
BB (http://le-passe-vite.blogspot.com/2008/07/waar-heb-ik-dit-aan-verdiend.html )


Gepost door: BB | 23-07-08

In 2008 liet ik mij opnemen ter behandeling van depressie. Na een behandeling van vijf jaar(!) en een reeks allerlei voorvallen, werd ik gediagnostiseerd met autisme. Ik ben nu ongeveer 40 jaar oud en om nu pas deze diagnose te krijgen, vind ik niet kunnen. Deze is gesteld door "specialisten" en een ziekenhuis waar men totaal geen expertise heeft aangaande autisme. Als ik echt autisme zou hebben, vraag ik me af waarom dit niet eerder opgemerkt is in mijn kindertijd door o.a. het pms/clb. Waar was dan mijn speciaal onderwijs en dito begeleiding? Ik ben nu (eindelijk) terug thuis en word begeleid door begeleid wonen stad Antwerpen wie vinden dat er niets aan mij autistisch is. Daarover heb ik zeer hevige discussies thuis en is er ruzie uitgebroken. Ik ga dit melden aan mijn psychiater en eens een uitvoerig gesprek doen, want ik blijf het niet pikken!!!

Gepost door: Melina Lathouwers | 03-12-14

De commentaren zijn gesloten.